Download:      
Indledning
  
Værkinformationer
  
Billeder
  

Lad Sømandsmissionen faa nogle Penge

Lad Sømands-Missionen faa nogle Penge

Fra Pastor Kaj Munk har vi modtaget følgende:

 

Sømandsmissionen har faaet Lov til at samle ind. Lad de Folk faa nogle Penge! Hvad de vil bruge dem til? hvad godt Sømandsmissionen gør? Det skal jeg sige Dem: den vil sørge for, at den danske Sømand kan føle sig en Smule hjemme ude i det fremmede.

Nu gaar Sømanden i Land. Det er længe siden, han har haft fast Grund under Fødderne. Og hvor kan det være sugende ensformigt med dette evindelige Rullen. Han trænger til Oplevelse, naar han gaar i Land. Den er der en Del Steder, der er parat til at tilbyde ham. I hvert Fald saa længe der er Stakater i Lommen. Oh, der er nok, der kalder paa ham. Hvor er det velsignet, at der ogsaa er en, der kalder paa ham paa hans Modersmaal. Og det er endda Guds Stemme. Det vinker ad ham, Flaget, Dannebrog med Korset i. Lytter han til de andre Stemmer, kan det nemt komme til igen at rulle under ham. Men lytter han til denne og gaar ind, da mærker han for Alvor, han er paa fast Grund.

Jeg har været med i en Sømandskirke engang i fremmed Land, da der var kommet dansk Skib i Havnen. Vi kunde hænge Dannebrog for Alteret, og saa drak vi Kaffe i Kirken og læste sjove Historier og morede os gammeldags. Siden tog vi Dannebrog til Side og holdt Gudstjeneste, og det var ogsaa godt. Drak I Kaffe i Kirken, siger De. Ja, vi gjorde. Sømanden baade var i Kirke og drak Kaffe paa een Gang. Saa kan De forstaa, han var hjemme. Højere kan det da ikke blive i Danmark.

Giv de Folk en god Skærv, siger jeg. De siger Goddag og Velkommen paa Dansk, naar vore Landsmænd i det fremmede tørner fra Borde. De hejser Flaget for ham derude. Det muntre røde Flag med Korset i.

KAJ MUNK