Download:      
Indledning
  
Værkinformationer
  
Billeder
  

Kaj Munks Æg

Kaj Munks Æg

 

I de rare Fredstider var Sicilien ofte Maalet for Turister fra Skandinavien og mange Danske har Minder fra de Byer og Steder, hvis Navne i Dag dukker op i Krigstelegrammerne. En af dem er i Følge Kolding Folkeblad Kaj Munk, der sammen med sin Kone besøgte en lille siciliansk By, hvor han oplevede et slaaende Bevis paa, hvor umaadelig svært det er at klare sig uden at beherske Landets Sprog.

Kaj Munk fortæller Historien saaledes:

Jeg kan saa lidt Italiensk, at jeg knapt nok kan læse et Spisekort, og Følgen var, at vi i flere Dage kun fik det samme og det samme, Makaroni, Makaroni, Makaroni og atter Makaroni Morgen, Middag og Aften. Tilsidst formelig længtes vi bare efter et Par blødkogte Æg, men da det var mig umuligt at udtrykke vores Ønsker med Ord spillede vi før Morgenmaden et større Drama for Værten paa den lille Café for at gøre ham klart, at det var Æg vi vilde have. Vi krøb sammen i Knæene, baskede med Vingerne, kaglede som Høns og markerede med Haanden, at nu var der kommet et Æg. Det gjorde jeg to Gange, og saa rakte vi to Fingre op og saa spørgende paa Værten, om han nu ogsaa havde fattet, hvad jeg mente.

Der syntes ikke at være Tvivl. Han saa uendelig forstaaende ud, smilede imødekommende, nikkede befriet, som den, der lige har løst en Gaade, og forsvandt ind i Huset. Jeg nød Triumfen og saa tilfreds paa min Kone. Tre Minutter efter kom Værten tilbage med to Tallerkener Makaroni.