Download:      
Indledning
  
Værkinformationer
  
Billeder
  

Lige Kaar undergivet med os Menneskeslægten var X blevet. Alt hvad Menn.-slægten er forsøgt i, er ogsaa han. Og han har staaet.

Hans eget Folk havde engang gaaet i Ørkenen og der døjet mere. Nu maatte han selv i Ørkenen for at døje. Og underligt er det at lægge Mærke til at alle de Svar X giver er taget fra Bogen: Biblen, der handler om Ørkenvandringen. Fristelsen her er opfattet paa mange Maader: virkelig billedlig (et Bjerg højt nok til at se hele den runde Jord!) hver tilegne sig den, som han kan bedst. Det første er den fattiges Fristelse: skaf dig Brød paa enhver Maade se, hvor de rige de svælger men den gudfrygtige, fattige stjæler ej han lever af Guds Ord: d.v.s. retter sig efter Ordenen. Den tredie Fristelse er den Riges at bruge af sin Rigdom ikke i Guds Tjeneste, men til sin Behagelighed (Kærlighed Egenkærlighed) Den anden er Fristelse til det religiøse Overmod, der vil ende med det store Fald. Jeg kan tillade mig alt; jeg staar jo i Guds Haand.

Jesus kunde overvinde alle Fristelser, fordi han var den fuldendte lydige. Maatte hans Lydighed og hans Sejr give os Kraft til at lyde og sejre!

 

1. S. i Fasten. 1. Tekstrække 1926?

 

Stadil Kirke Tirsd. Kl 7

                     Sønd. Kl 2

Vedersø          Torsd Kl 7

                     Sønd. Kl 10