Download:      
Indledning
  
Værkinformationer
  
Billeder
  

Det er godt i onde som i gode Dage at have lært sig Ydmyghedens Lov: Ven, sæt dig længere ned. Det er det stille milde Sind, Vorherre priser, det, han saa tit er inde paa. Den romerske Lov den hed: lær af Bøgene i Skovene, de maser sig frem, de tager med Vold Liv og Lys fra alle andre, blot de selv existerer, saa er det nok. Lær af Gedderne i Søen, de jager og snapper og farer rundt med deres graadige Gab. Men Jesu Lov er den: lær af Liljer og Fugle Roserne voxe i Dale.

Ja, hvis vi ikke havde X til at forklare os Naturen, da kunde vi ikke opfatte den ret. Men nu ser vi den i hans Lys, efter hans Fortolkning, og saa præker den ogsaa om Guds Rige. Sæt dig længere ja, det er ogsaa Aarets Lov, nu hælder Dagen i sit Løb, Aaret i sin Gang, ydmygt bøjer det sig ind under Høstens Storme og venter paa Vinterens Sne; du Menneskehjerte, som maaske endnu blusser i din Vaars Skønhed eller din Sommers Kraft lær at bøje dig, lær ydmygt at tage mod Livets: Ven, sæt dig længere ned. Ja, saadan lærte ogsaa de gamle Grækeres Vismænd: Resigner, forsag, slaa dig til Taals. Anderledes kan det ikke være. Men X føjer til: Jo men anderledes skal det blive! tro det! slaa dig ikke til Taals, men sig Tak for let og svært; thi du har det bedste tilbage, det er gemt hos den Gamle af Dage.

Ja, sæt dig længere ned, sæt dig ned i Taalmodighed, naar det er strengt, sæt dig ned i Taknemlighed, naar det er godt, bryst dig ikke, pral ikke, bram ikke, vær ikke tankeløs og ligeglad, men tak ogsaa nu for Høsten, sig ikke, det er mig, men sig, det er Gud. Da først bliver den velsignede Høst til Velsignelse for dig.

 

Asta Kage.

½ Pund Margarine røres godt med 2 Æg. 375

17 S e Trin 1. Tekstr