Download:      
Indledning
  
Værkinformationer
  
Billeder
  

Sønd. e. Hell. 3 Kong.

Hvad var der sket med X den dag? Et pludseligt Gennembrud. Mon ikke snarere den naturlige Væxt. Faderen, der først vilde fortælle sin Datter om Gud, da hun var 12 Aar de andre drikker al Chokoladen. Nej, bedst er den stille Væxt.

Gud er i alt. Han var ogsaa i sin Fars hjemme i Værkstedet; men mest her i Templet! Om nu vi fik lært at vi er i vor Faders i al vor Gerning det er dog den eneste menneskeværdige Betragtning men mest i Templet i Guds Hus!

 

Kære Nøjg!

Du maa ikke blive vred paa mig; men jeg vidste ikke, der var saa meget ved dig som efter dit sidste Brev.

 

Til selv at have et Skøn om Lærer Fjelking som Lærer har jeg været her for kort en Tid kun er mit Indtryk at slutte efter Beboeres udtalelser det bedste. Men om hans Arbejde i Kirken saa vel som hans Gerning bl. de unge kan jeg roligt bruge stærke Ord.

Jeg har aldrig hos ham mødt Angst for Overarbejde eller Ihærdighed for at spare sig selv. Jeg ved at han i Ungdomsforeningen sammen med sin Kone har gjort et betydeligt og selvopofrende Arbejde. Hans Elskværdighed, Gæstfrihed, hans Bestemthed og Rethed, hans Høflighed og Beredvillighed har gjort ham agtet og afholdt saavel i Sognet som hos Præsten.

Som Kirkesanger