Download:      
Indledning
  
Værkinformationer
  
Billeder
  

Hvad taler Korset til os om? Om Lidelse, der forvandles til Sejr. Ja, men kun hvis Kristendommens videre Budskab er sandt, at der kom en Paaskemorgen, en Himmelfartsdag, en Tagen Plads ved Faderens Højre, en Genkomst til Dom over Levende og Døde.

Hvis der er taget fejl i alt dette, som vi intet ved om, men kun kan tro paa, da betyder Korset intet andet end hvad vi i Forvejen saa godt ved, at denne Jord er fuld af Pine og Ondskab, ja, da er Langfredag jo egentlig Mørkets Sejersdag. Saa ofte, ofte er det sket, at Uskyldigheden og Retfærdigheden er forfulgt, her skete det blot i en særdeles høj Grad: den helt Uskyldige, der med Varetagelse af alle Lovens Forskrifter dømtes og overgang til Forbryderens Død.

En af Danmarks nulevende Store, der er Kirkehader om en Hals, har slængt en blændende Afhandling op paa Papir om Korset i Oldtiden. Vi maa jo huske, at Korsfæstelsen af Jesus var for Romerne intet enestaaende; det var en ganske almindelig Straf som Vand og Brød hos os; der gik næppe en Dag uden Korsfæstelser et eller andet Sted i det vældige Rige, hvis Folketal var større end Ruslands nu.

 

56 527 130  221 424     Kr. 41,41